perjantai 5. syyskuuta 2014

Estetunti Kolalla

En ole pitkään aikaan kirjoitellut teille ratsastustunnistani. Nyt kun en pahemmin ole keksinyt postausideoita, niin nyt kirjoitan siiis ratsastustunnistani. Kuvat on vanhoja.

Keskiviikkona pyöräilin Saaran kanssa tallille. Aluksi kayseltiin meitä edeltävää tuntia, sillä meidän molempien ratsut olivat jo valmiina. Menin itse siis Kolalla.
Aluksi kävelimme hetken pitkin ohjin. Sen jälkeen aloiteltiin ratsastamalla reipasta käyntiä ohjastuntumalla. Käynnissä aloitettiin tekemään täyskaartoja ja väistöjä, eli tehtiin uralta täyskaarto puoleen väliin saakka, ja sen jälkeen väistöä uralle.
Kola oli tahmeä vähän oikealle väistettäessä, mutta hiljalleen alkoi sekin sujua.
© Miina

Täyskaarto-pohkeenväistö harjoitus tehtiin myös ravissa. Kun ratsut alkoivat olemaan jokaisella kuulolla, käveltiin hetki. Laukat otettiin kahdella pääty-ympyrällä molempiin suuntiin kevyessä istunnassa. 
Oikeaa laukkaa en saanut pyörimään niin hyvin, kuin vasenta. 
Laukkojen jälkeen aloitettiin hyppääminen.


1. tehtävä: Ratsastettiin ristikolle aktiivista ravia, ja esteen päällä laukkaan. Pari askelta laukkaa, sen jälkeen raviin ja pysähdys. Etuosakäännöksellä vaihdettiin suunta takaisin turpa/nenä kohti ristikkoa ja raviin. Samaa toistettiin aina esteen jälkeen etuosakäännöksellä suuntaa vaihtaen kohti estettä, kunnes harjoitus sujui. 
Aluksi Kola yritti jyrätä pidätettäni, mutta kuitenkin parin yrityskerran jälkeen sain onnistumaan pysähdyksenkin.

2. tehtävä: Ristikko oikeassa laukassa, ja ristikon jälkeen laukanvaihto vasemmaksi. Vasenta laukkaa tuli ratsastaa tosi aktiiviseksi ja temmokkaaksi kurvissa, jotta pystyi näkemään ja säätelemään laukkaa sitten tuolle jumppasarjalle.
Itse vaihdoin vahingossa laukan aina ristikon päällä (hups...) ja ensimmäisellä kerralla Kola sai laskettua raviin jumppasarjalla. Toinen kerta oli lähes täydellinen, sain nosteltua ponin pään ylös, sain liikkumaan aktiivista laukkaa ja pääsin säätelemään laukan hyväksi jumppasarjalle. Kolmannellakin kerralla laukka oli hyvä, mutta ratsastin hieman liian pitkällä ponilla jumppasarjalle, jolloin askel tuli hieman huonosti, ja Kola yritti rikkoa ravin, kuitenkin huomasin itse jo että askel oli hieman huono, ja näpäytin raipalla, niin pääsimmekin ihan hyvin laukassa kaikki kolme estettä. 


Lopuksi vielä loppukäynnit. Kola oli ihan mukava ratsastaa alkun tahmeuksista huolimatta. 
Tykkäsin♥

Pyydän vielä anteeksi ratsastusasentojani...

Onko tälläiset postaukset kivoja?


4 kommenttia:

  1. kivoja tälläsetkin postaukset ja hyvä että oli kuvia vaikka olikin vanhempia:) ja noi että selität mitä tehtäviä tunnilla tehtii on kans kivoi!:)

    VastaaPoista