keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Vihdoin ratsastusta

Moikka!
Postauksen kuvat ovat vanhoja.
 En paljoo ole kerotillut teille ratsastuksistani viime aikoina, joten ajattelin kirjoitella nyt yhteen postaukseen parilta kerralta.

Possella ratsastelin alkuviikosta. Aluksi tuli hoidettua reiluhko tunti Possea, mutta sitten päästiin liikkeelle. Possen kanssa kentällä aika paljon taivuttelua ja jonkun verran joulu vähän hioon tuttujakin juttuja. 
Mentiin paljon väistöjä aluksi, jonka jälkeen raviharjoituksia. Tein enimmäkseen kahdeksikko, hieman löysemmällä otteella. Pikku hiljaa jäykkä hevonen muuttui paremmaksi. Lopuksi hieman otin ravissa ohjia.


Posse ei ollut mikään super hyvä koko aikana, mutta parani loppua kohti. Reilujen loppuu käyntien jälkeen palattiin talliin.

Sitten toinen ratsastuskertani oli tänään, vakituisella ratsastustunnillani.
En usein tykkää paljoa kirjoitella ratsastustunneista tänne, kun niillä vaihtuu hevoset usein, ja välillä kertaan vain mitä on tehty. Joskus nousee aina jokin hevonen tänne tienoille, jolla menen moneen kertaan, että kirjoittelen siitä itse hevosestakin enemmän.

Kuitenkin tänään yritän kirjoittaa enemmän omista oivalluksista ja omasta ratsastuksesta, puuttumatta niinkään hevosen "kuulumisiin".


Menin Epikillä, joka hieman pienenmpi kuin yllä oleva Ruben. Epik on myös kokeneempi tuntihevonen ja ruskea. Mutta asiaan.
Meillä oli esteitä, ja tunnillani oli lisäkseni vain kaksi. Aloiteltiin ravailemalla ympyrällä.
Tehtävään tuli myös takapään siirtoja ja puomin ylitystä.  Aluksi en itse ratsastanut tarpeeksi, jolloin automaattisesti ei takapää siirtynyt. Kuitenkin kun löysin sopivan sävelen opin itse istumaan ja tekemään takapään siirrot kunnollaa.

Nopeiden käyntien jälkeen alettiin laukka tehtäviin. Ekana mentiin laukassa ympyrällä neljän puomin yli. Seuraavalla kierroksella piti saada jokaiseen väliin yhtä paljon askelia. Ensin keskityin vain että sain laukan pyörimään kunnolla, enkä keskittynyt askeliin sen enempään. Seuraavaksi yritin saada 5 tai 6 askelta väliin. En löytänyt tasaista rytmiä ja reittiä, joten ensimmäinen kierros epäonnistui.

Toisella kerralla sama juttu onnistui jo hieman paremmin. Yhden välin ratsastin aina liian lyhyeksi, mutta loppujen lopuksi päästiin mukavasti kumpaankin suuntaan tehtävä.
Kaksi peräkkäistä puomia nostettiin esteiksi, ja sama harjoitus tehtiin taas.

Nyt jäin vain matkustamaan, mutta muutaman epäonnistuneen (liian lähelle tulleen) hypyn jälkeen aloin kunnolla ratsastamaan. Yritin ratsastaa mahdollisimman paljon eteen, jolloin askeleet sopivat. Muutamia kertoja lähdin edelle, kun Epik ottikin vielä yhden askeleen. Yritin parhaani mukaan keskittyä viimeiseen askeleeseen. Lopulta aloin pikku hiljaa katsomaan ja tuntemaan hevosesta koska mennään.

Seuraavat kierrokset molempiin suuntiin menivät aina vähän paremmin ja paremmin, kun itse sain vain päähäni mitä tehdä. Esteitä nostettiin ja tehtävään laitettiin vielä kolmaskin este. Viimeinen kierros oli ehdottomasti paras omalta ratsastukseltani!

Tunti oli mukava tekninen ja aktiivinen. Itse tunnilla huomasin taas, että kuinka tärkeää se ohjaaminen ja hevosen hallinta on. Paremmin myös opin ratsastamaan välejä, kun oikeesti oli pakko istua satulaan ja vaikuttaa hevoseen, että pian jo eteen tuleva este päästiin kunnialla yli.

Tykkäsin tunnista todella paljon, toivottavsti tekin saitte tästä postauksesta jotain irti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti