perjantai 11. lokakuuta 2013

Keskiviikko

Nyt tulee todellakin myöhässä postaus keskiviikolta. Kirjoitin tämän jo keskiviikko iltana, mutta netin kanssa ollut ongelmia, joten uusi yritys!

Tallilla:
Menin tallille normaaliin tapaan vähän yli neljä. Hoidin kaverini kanssa hänelle hevosen tunnilla, sillä hän oli minua edeltävällä tunnilla. Hoidettuani hevosen, menin käymään maneesissa. Sinne en oikein jaksanut jäädä, sillä siellä käveltiin jo loppukäyntejä. Tallissa hoitelen vähän kaikkien kanssa heppoja, ja laitoin kuntoon. Kun kello läheni puoli kuutta, menin hakemaan varusteeni ja kävelin Kolan karsinalle. Avasin oven, ja kiristin hieman sen satula vyötä.  Sitten menttiin.

Menin Kolalla esteitä. Aluksin teimme vapaamuotoisesti käynnissä lisäyksiä, pysäytyksiä, pohkeenväistöö, kiemusoita kaamuroita, etu- ja takaosakäännöksi, ja kaikkea mitä tulikin mieleen! Kola meni aika hyvin, sillä tällä kertaa, sain sivuohjat ottaa pois :) Kunnon veryttelyn jälkeen miedät jaettiiin kahdelle ympyrälle. Muutaman kävelykierroksen jälkeeen, nostettiin laukka. Siinä sitten laukkaa hetki satulassaistuen, jonkä jälkeen noustiin kevyeen istuntaan. Sitten ravi ja suunnan vaihto. Samat jutut toiseen suuntaan. Kun laukat olivat alkaneet sujua, menimme kävelemään toiseen päähän, ja tulimme muutama kerrallaan laukkaamaan yhtä puomia. Tarkoituksena oli saada hyvä lähestyminen, eikä mitään liian kauas tai lähelle, eikä puolikkaita askelia. Puomi harjoitus tehtiin molempiin suuuntiin. Seuraavaksi esteet. Menimme ihan reunoille kävelemään ja suoritimme jokainen vuorollamme pienen 3 esteen esteradan. Esteet olivat ristikoita, ehkä n. 20-30cm? Joka kierroksella este nousi, niin että jokainen hyppäsi 4 kertaa radan. Minulla viimeinen estte oli 55cm pystyrata. Muut hyppäsivät vielä 5 cm korkeampaa, mutten itse oikein halunnut 1) ponini oli taas kerran aika pieni 2) jalkaani sattui  3) rata ennen nostoa meni hieman huonosti. Jos Kola olisi mennyt ensimmäisen kerrankin samallalailla kuin sen toisen jonka menin, olisin halunnut mennä isompaa. Tunnin lopuksi pieni ravi ja käyntiin. Kola oli taas kerran ihan super ♥♥♥

Tallissa hoidin Kolan, vein varusteet ja pesin suitsista kuolaimet. Kolan harjaamisessa kesti jonkun aikaa, sillä siitä lähti ihan hirveästi karvaa! Ei piikkisualla kolmea kertaa enempää voinut pepunpäältä vetäistä, ettei olisi karvoja paljoa... No, otimme suurimman osan irtokarvoista pois, ja päästimme Kolan lepäämään :)
Tallilla vielä sen jälkeen jtn yleistä jutteluu kavereitten kaa, ja sitten kotiin

 :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti