maanantai 11. toukokuuta 2015

Itsenäistä ratsastelua

Moikka! 
Täällä kesä on tulossa sateista huolimatta. Aurinkokin on päässyt säteilemään sadepilvien lomasta.


Usein tulee kyllä kuvia, ja pientä tekstiä, mitä olen Possella tehnyt, mutta todella harvoin mitään pidempää.
Tämä asia korjataan nyt: (Kuvat eri ratsastuskerralta!)

Aluksi hoidettiin Posse pihalla, kun oli niin kaunis sää. Kunnon harjaukset, letitykset ja muut puunaukset ennen työskentelyä. Sitten varusteet niskaan hevoselle ja ratsastajalle.
Kentällä aluksi käyntiä pitkin ohjin molempiin suuntiin. N. 10 minuutin alkukäyntien jälkeen ravityöskentelyä. Aloitetiin ihan höntsäily ravilla uraa pitkin muutamien volttien kera molempiin suuntiin. 



Kun ravi alkoi "vetrymään" otin enemmän ohjia käteen ja reitti muuttui isoksi ympyräksi kentän keskellä. Ympyrä oli "jaettu" neljään osaan, eli jokaisella sivun kaarella oli keskellä tietty piste. Pitkien sivujen kaarilla oli kaksi tötsää ja lyhyiden sivujen kaarilla puomit. 
Aloitin tehtävän oikeaan.  Tötsien kohdille tein aina voltti harjoitusravissa, muuten ratsastin kevyttä ravia. Muutaman kierroksen menin aina hieman tempoa vaihdelleen ja keskittyen eri asioihin, kuten mm. omaan istuntaan ja hevosen rentouteen. 


Kun Posse taipui, ja kuunteli hyvin ennakoimatta, nostin laukan tötsävoltin jälkeen.
Aluksi laukkapohkeesta Posse lähti hieman kiihdyttämään ravurimaiseen tapaan laukkaansa, mutta pienen pidätteen jälkeen laukka nousi hyvin. Laukkasin muutaman kierroksen aina hieman tempoa vaihdellen, laukka oli todella hyvää ja muutenkin ollut viimeaikoina jo hieman parempaa.
Laukan jälkeen otin hieman ravia ja käyntiin siirtymisen.


Välikäynnit mentiin kevyellä ohjastuntumalla, jonka jälkeen suunnan vaihto. 
Tein myös vasempaan samaa ympyräharjoitusta. Posse alkoi hieman ennakoimaan, joten jätin välillä voltteja tekemättä ja ratsastin enemmän hevosta ympyrän kaarenmuotoon kuin toisessa suunnassa. 
Kuitenkin hieman pitemmän ravitoiston jälkeen Posse lopetti ennakoinnin ja ryhtyi taipumaan ja jopa vähän rentoutumaan. Vuorossa oli vasenlaukka. Istuin syvälle satulaan ja annoin laukkapohkeet. Aluksi laukka pyöri täysin vain paikallaan, eikä edennyt juurikaan. Otin raviin ja tein uuden noston, taas sama juttu, laukkaa enemmän paikallaan kuin eteen. Kuitenkin muutaman reippaan pohkeen jälkeen alkoi vasenkin sujua, ja laukasta tuli miellyttävä. Omaan asentooni en kuitenkaan ollut tyytyväinen....


Laukan jälkeen taas kevyet välikäynnit. Lopuksi otin vielä hieman löysällä tuntumalla ravia kahdeksikolla ja pysähdyksiä. Kun Posse rentoutu ja kääntyi sekä liikkui jalasta hyvin, otin käyntiin.
Otettiin satula pois, vähän pitkillä ohjilla ravia ja käynnit. 
Käynnissä Posse pelästykin jotain mikä kahisi pusikossa, mutta siitäkin selvittiin :)


Hoidettiin Posse pihalla puomilla ja vietiin pihalle.

Loppupohjustuksena haluan sanoa, että Posse on entinen ravuri, ja laukkaa vasta reenataan enemmän, eli siksi teemme enemmän harjoituksia yms. ravissa, ja laukkaa vain pari nostoa ja pieni, suht helppo harjoitus.

Mielipidettä postauksesta ja meidän menosta otetaan vastaan!


2 kommenttia:

  1. kiva postaus, tälläsii lisää. olis voinu olla vaik jotai sun piirtämii kuvii noist harjotuksist nii ymmärtäs paremmi ja sit täs ei kerrottu kai miltä ratsastuskerralta tää oli? mut kivasti kirjotettu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, pidetään mielessä :) ja tää oli tosta loppu viikosta to tai pe.

      Poista