maanantai 23. helmikuuta 2015

HIIHTOloma

Heippa! Kuten jo otsikostakin näkee, minulla on tämä viikko hiihtolomaa! 

Viikko aloitettiinkin loman perustarkoituksella, eli hiihdolla.
Kuitenkin sinä, joka nyt ajattelet että ompas tylsää, malta lukea vielä vähän, sillä kyseessä ei ollut ihan tavallinen murtomaahiihto, vaan hiihtoratsastus.

Koitettiin siis ensimmäistä kertaa, mitä Vili ja Nalle sanoisivat, jos perään tulisi joku hihhuloimaan suksilla.
Vilin kanssa meni hetki aikaa, että saimme kaikki varusteet hyvin, turvallisesti ja kestävästi selkään. Kuitenkaan aikaa ei mennyt puoltatuntia enempää.
Jännitys tiivistyi, kun lähdimme kävelemään kohti peltoa. Pellolla kävelin pienen ympyrän Vilin perässä, kun Saara ratsasti. Vili ei ollut moksiskaan, joten vetäisin sukset jalkaan ja menoks. TODELLA HAUSKAA!!!
Lukemattomia kertoja tehtiin mahaliukuja ja syöksylaskuja, mutta pääasia että kivaa oli. Vaihdeltiin välillä ratsastajaa ja hiihtäjää. Noin reilu tunnin reissun jälkeen palasimme talliin, lopputuloksin innokas hevonen ja puoli kuolleet, ratsastaja ja hiihtäjä. Kovin raskasta kyllä oli, mutta mukavaa!



Muistikortti ongelmien vuoksi, en kuvannut Action-kameralla, vaan otettiin videot vanhalla pokkarillani. Laadun selvä ero näkyy...

Niinkuin videolta jo näkyikin, mentiin samaa hiihtourheilua myös Nallella. Mutta kumpikaan meistä ei voi enään ratsastaa Nallella, niin piti soveltaa. Vedettiin Ponille sila satulan tilalla. Ja narujen/ideoiden puutteessa hiihtäjä sai vain silan häntäremmirinkulta olevan narun käteensä, eli ei kiertävää tai kahta, ainoastaan yhden narun jossa roikkua. 
Aluksi minä juoksutin Nallea ja saara roikkui perässä, mutta puolessavälin vaihdettiin. Vaikeempaa tietty oli mennä ympyrällä, mutta sekin onnistui. Nallen kanssa on vielä paljon kehitettävää, kun poni koitti puskea vain sisälle. Kuitenkin hyvää lihasreeniä ja totuttelua kärryihin.

Mahtava tallipäivä, suosittelen kaikille kyseistä lajia!
Ainoo miinus on, että mullakin vähän vinksasti käsi jossaikin niistä nyppäsyistä, mutta se on pientä sen rinnalla kuin mahtavan päivän sai aikaseks!!


2 kommenttia:

  1. oli kyl iha sika kivaa ;) <3!! joku kerta otetaa uusiks!! hyvi sopi toi musiikki videoo ja sait pätkittyy ne mun taivaskuvailut pois XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha. Joo en viittiny vetää tosta videosta sellasta tunnin pitusta :D Mutta juu kivaa oli, ja uusiks pitää joskus ottaa!!

      Poista