sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Kehitys nollasta sataan

Moikka!
Kirjoittelin tuossa viikolla postauksen "Kuka on Posse". Kommenteissa tuli toiveita, että olisi ollut enemmän kuvia, jotta kehitys näkyisi.
No mitää kauhean suurta kehitystä ei meillä ole kuvissa tapahtunut, ainoastaan väistöt yms. Parantuneet huomattavasti!
Kuitenkin ajattelin nyt laittaa vähän vanhooja kuvia meidän yhteisestä taivalluksesta.



Nämä kuvat ovat ensimmäisiä, joita minulla on Possella ratsastuksesta. 




Kesällä tuli myös tälläinen kiva pätkä, jollon mentiin usein kivasti. Tai oikeastaa ulkonäöllisesti kivasti. Ratsastus näytti kivalta, ja olihan se mukava selästäkin, mutta kuitenkin oli PALJON parannettavaa.


Loppukesästä Posse alko oleen jo vähän rennompi ja muutenkin mukava etenkin pohkeelle.



Kesällä tehtiin töitä, mutta syksyllä alettiin vasta kunnolla töihin. Tehtiin paljon väistämistä, taivuttelua ja otettiin pohje ja ohjat kuuluville. Välillä oli päiviä kun mikään ei onnisutnut, ja tuntu kauheelta. Mutta Lopputulos on palkitseva!


Ennen vuoden vaihdetta alkoi homma sujua! Väistöt alkoi sujua, etuosakäännöskin meni. Pohje ja ohja oli tosi hyvin kuulolla, yleisesti. Eli nyt vasta päästään tositoimiin. Yhteiset laukkapätkämmekin sujuvat jo paremmin. Alku on takana ja eessä hyvä tulevaisuus!

Possen kanssa meillä yhteistä aikaa kohta vuosi, mutta Nallen kanssa mittariin kiikahtaa kesän alussa kaksi kokonaista vuotta. 
Nallen kanssa alotettiin täysin nollasta. Aluks oli ongelmia pitää ponia, saada juokseen nätisti tai ees kävellä sen vierellä ilman että poni sinkoutuisi johonkin.



Ottihan se aikaa, mutta aktiivisella touhuamisella edettiin hiljalleen. Ensimmäinen kesä meni totutellessa ponin sietokykyyn ja tavoille.
Kuitenkin syksyllä pystyttiin jo toimimaan yhdessä liinan välityksellä, ja irtijuoksukin kävi helpommin.
Kuitenkin syksyllä tuli hieman takapakkia, sillä kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan. Ilmeni ongelmia ja ponin käytös huononi. Kuitenkaan emme menettäneet täysin luottamsuta, mutta kuitenkin yhteys putosi roimasti. (Valitettavasti en nyt tohdi kertoa nimillä syypäitä.)


Kevään tullessa kaikki alko meneen taas valosampaan. Alkukesästä oltiin kiritty taas siihen, mitä ennen oli. Ja siitä ei ollut suuntaa kuin eteen päin. Kävin todella aktiivisesti tallilla, ja Nallen kanssa tehtiin mitä keksittiin. Nyt onnistui kaikki ilman kiukuttelua yms. 


Vaikka ponilla hyvin suuri oma tahto, uskalsin antaa sille vapautta. 
Alettiin kehittyä harvinaisen hyvin. Kentällä väistämisharjoitukset sujuivat, samoin seuraaminen. Luotin poniin 100% Kehitys sen kuin jatkui. Hypätessä poni ei kiilannut enään niin paljoa päälle kaarteessa, ja yhdessä selätettiin pressu. Voiko ylpeämpi olla? 
Sama jatkunut, ja jatkuu edelleen. Nykyään liinassa mennään kuin mikäkin herrasmies, ja kaikkia käskyjä kuunnellaan. Vaikka se nyt voi jostakusta kuulostaa hassulta, että maastakäsitellessä kehittyy TODELLA paljon, on se silti totta. Tämä poni on antanut kaikkensa. Tästä om hyvä jatkaa kesää kohti, kohti ehkä mahdollisia kisoja yms ;)

On tää poni vaan niin omaa laatuaan :D


Mitä mieltä te olette meidän kehityksestäni Possen ja Nallen kanssa?

Erikoispostausideoita otetaan mielellään vastaan!



2 kommenttia: