keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Ratsastustunti; Puomeja Ruubenilla

Moikka!

Tänäkin keskiviikkona olin vakituisella ratsastustunnillani ratsastuskoululla.
Menimme puomeja ja ratsukseni sain jo hieman vakkariksi muodostuneen Ruubenin.

Ruuben on nuori musta, n. 150cm korkea Eestiläinen.

Kaikki kuvat ©Milja H, kuvat eivät ole tältä päivältä.


Aluksi mentiin käynnissä isoilla ympyröillä tempon vaihtelua, joka otinen neljäsosa ympyrää erittäin reippaasti, joka toinen taas mahdollisimman hitaasti.


Kyllä, olen kenossa...


Sen jälkeen jatkettiin samaa harjoitusta ravissa ja molempiin suuntiin. Ruuben kuunteli avut erittäin hyvin ja mentiin temponvaihdot mielestäni erittäin tasaisesti. Hieman asetus pääsi välillä unohtumaan, mutta ei se mitään. 


Ennen en ole näin paljon kiinnittäny huomiota omaan istuntaan ja kierroksien eroihin, mutta tänään koin järkytyksen. Oikeeseen kierrokseen jalat toimii, kädet on omilla puolillaan, lantio on suorassa ja painoavut toimii. Mutta kappas, vahtaessa vasempaan lantio kiertyy, kädet ei toimi ja jalat ihan hukassa. Koin jopa pienen järkytyksen kun aloin asiaa miettimään enemmän. 


Tämän harjoituksen jälkeen tehtiin muutama kerta ympyrällä voltti puomin yli pohkeella kääntäen. Ruuben toimi hyvin, hieman "laahustaen".
Seuraavassa harjoituksessa muutettiin ympyrä neliöksi. neliön pitkillä sivuilla olevat sivut tehtiin istunnalla hidastus ja eteen ratsastus. Lyhyillä sivuilla olevat sivut mentiin pienessä kevyessäistunnassa.



Harjoitus ei itseltä kovinkaan sujunut... Toiselle "lyhyelle sivulle" lisättiin vielä kolme puomia. En osannut oikein käyttää istuntaa, jolloin täytyi hieman tarkoitusta enemmän ratsastaa mm. pohkeella. Puomeilla pohje ei ollut tarpeeksi kiinni, ja ravi hidastui. Suuntaa vaihdettaessa oikeaan meni hieman paremmin, ainakin puomit.



Tämän jälkeen laukkailtiin ympyrällä. Jokainen yksitellen. Itse jäin keskelle, kun kaverini laukkasi. No jotain "peikkoa" siinä Ruuben hieman pelästyi, mutta ei se mitään. Vuoroni tullessa ravailin ympyrällä, jolloin Ruuben kyttäili hieman ovea, jossa se mörkö piileskeli. Laukkaa pyöri hyvin.
Pari kertaa laukassa yritettiin hieman "paeta" ovelta, mutta Ruuben tasoittui pian. 


Laukka pyöri kivasti, mutta hieman sai muistutella ettei nukahdettu. Välillä laukkailtiin myös kevyessä istunnassa. Kun vaan löysi hyvän pystyasennon, ei Ruuben kyydissä ollut edes ongelmaa ylläpitää laukkaa kevyessä istunnassa. Laukassa en kokenut ongelmaa ohjailuissa, vaikka oli vasen kierros. 


Pikku käyntien jälkeen oli vuoroni laukata oikeeseen. Ravailin ensin kierroksen ottaen taas Ruubenia vähän aktiiviseksi ja mukaan toimintaa. Laukka nousi nätisti, ja lähti pöyrimään hieman paremmin kuin vasempaan. Muutamia kertoja sai huomautella, muuten hyvin. Kevyessä istunnassakin laukka pyöri nätisti, jolloin itse pääsin keskittymään omaan istuntaani enemmän.



Harjoituksen jälkeen en kauaa kävellyt, kun jo luovutin Ruubenin seuraavalle ratsastajalle.
Taas jäi Ruubenistä hyvä fiilis :)!

Tykkäättekö tälläisistäkin postauksisa?






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti