keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Ratsastustunti

Moi! Koulun alku vieny taas jotenkin mukamas kauheesti aikaa. Kuitenkin nyt lähtee panostus!
Tänään olin ratsastustunnilla, ja menin Kolalla.
Alkutunnista mentiin käynnit, joiden jälkeen oli suunta vapaa ja kevyt ravi. 
Kola painoi hieman kädelle, ja oli edellisen tunnin mennyt aika laiskasti, joten ravin jälkeen jouduin kunnolla peruuttamaan, ja työstämään reaktiota ja sitä, että se pää nousee ylös eikä laske maahan.
No kun alkoin hieman pysymään poni ryhdissä, mentiin voltille, jossa tehotyöskentelin Kolan kanssa, niin että mentiin  eteen kun pyysin. Hiki siinä tuli, mutta lopputulos oli ihan hyvä, eli Kola ravas/kävelin hyvin asettuneena ja reippasti eteempäin myös voltilla.

Pienen kävelytauvon jälkeen mentiin kahdelle "neliölle" toiset toiseen päätyyn ja toiset toiseen. Lopputunti työskenneltiinkin näissä päädyissä.


Kuvassa siis vain toinen neliö, eikä mittashteetkaan ihan täsmää, mutta ei anneta sen häiritä, vaan jatketaan.
Nostettiin jalustimet ylös, ja mentiin ensin reipasta käyntiä. Sitten raviin, ja ensin ratsastin Kolan hereille, jonka jälkeen keskityin tehtävään. Eli tultiin ravissa puomit, ja puomien jälkeen oikea laukka tuonne vihreelle pisteelle asti, josta ravia eteen. Ensimmäinen laukka nousi hieman viiveellä, mutta toinen oli jo hyvä!
Hyvien laukkojen jälkeen siirryin keskelle, kun Maria vielä jatkoi harjoitusta. Hetken päästä vaihdettiinkin suuntaa ja työt jatkuivat. 
Mentiin vasempaan harjoitusta, jossa piti väistättää tuo sinisen kohta takapäätä ulos käynnissä, sen jälkeen eteen ratsastus puomeille, ja taas puomien jälkeen takapään väistätys. Väistätyksen jälkeen mentiin reipasta ravia seuraavan väistätyksen alkuun.
Harjoitus onnistui minulta ja Kolalta suht hyvin, lukuun ottamatta väistätystä...

Seuraava harjoitus olikin samanlainen kuin oikeaan, eli mentiin vasempaan ravilla puomit, puomien jälkeen laukka. Vihreästä pallurasta raviin.
Vasen laukka nousi meillä hieman paremmin, mutta eteenpäin ratsastus tahtoi unohtua varsinkin puomeilla...

Sitten laskettiin jalustimet ja vaihdetitiin suunta. Oikeaan vielä sininen kohta takapään väistättämistä, puomit reippaasti, sininen väistättämistä ja sen jälkeen raviin, ravista seis ja peruutus vihreeseen palluraan, ja siitä raviin ja valmistautumaan käynti väistättämiseen.
Harjotus meni hyvin, peruutuskin lähti ilman suurempia taisteluja. Tyytyväinen olin :)!

Lopuksi kevyttä ravia oikeaan kierrokseen. Ja loppukäynnit.

Tunti oli tehokas, ja sai tehdä kunnolla töitä, jotta onnistui tehtävissä. Kaikista tappeluista huolimatta, olen tyytyväinen!

Mitä tykkäsitte tälläisestä postauksesta?

2 kommenttia: