keskiviikko 7. elokuuta 2013

Kola + puomit

Niinkun otsikosta näkyy, menin siis Kolalla puomeja. Tallille menin joskus puol viis, ja tuntini alkoi 17:40. Alkutunti oli aika hirveä, kun ukkosti ja satoi todella lujaa, varsinkin kun maneesin peltikatto vielä voimistaa ääntä. Kuitenkin lopputunti meni iha ok. Elikkä tunnin ohjelma:

Alkukäynnit puolitetulla osalla. Sitten mentiin harjoitusravia, koko maneesissa. Teimme harjoitusravissa voltteja, joilla piti sisäpohkella saada suurennettua volttia, ja saada poni taipumaan voltin muotoon. Asetustakaan ei saanut unohtaa! Suunnan vaihto ja toiseen suuntaan! Sitten hetken kävelyt ja jatkettiin, tälläkertaa asetusta harjoitusravilla kahdella ympyrällä, liikutellen kuolainta. Olimme kahdella ympyrällä: toisella Kola, Epik ja Dessa ja toisella Helmi, Kalle ja Dolli. Kola ei tahtonut juurikaan mennä eteenpäin, joten töitä sain tehdä, taas kerran. Teimme samaa myös käynnissä. Sen jälkeen kävelimme taas hetken. Seuraavassa harjoituksessa menimme koko tilaa. Nyt aina pitkän sivun puoleenväliin käynnissä voltti, siitä laukan nosto, laukkaa toiseen päähän jossa puomin ylitys ja sitten vielä toinen päätypuolisko laukkaa ja taas käyntivoltti, ja uudestaan voltinjälkeen laukkaan ja sama juttu myös toisessa päässä, oikeaan kierrokseen. Sitten suunnan vaihto, ja takaisin pääty ympyröille, tällä kertaa Dessa ja Dolli vaihtoivat paikkoja. Nyt laukkasimme vasempaan kierrokseen puomien yli ympyrällä. Kolan mielestä ravaaminen olisi ollut paljon mukavampi, mutta kyllä se laukkakin sitten lopulta luonnistui! Loppu käynneillä olin ihan uuvuksissa, samoin Kola. 

Tunnin jälkeen:
Kolatsu pestiin ja kuivattiin, ja sitten vielä harjasin sen huolellisesti piikkusualla. Varusteet Vero ja Iina veivät puolestani, kiitos!  Kun Kola oli valmis lähdimme viemään ponit laitumelle. No sillo ku lähettii tihkutti vaan vähän enään, joten lähdin vain tuollaisella puolipitkähijaisella. No kun päästiin sinne laitumille, eiköhän sade ala kun vaan yltyyn ja yltyyn... No oli se aika mukvaa lampsia sitten vielä talliin sitä oikein märkää kuratietä, joka oli liukas. Lopputulos oli erittäin märkä. Sitten saatiinkin Julia Peltosen kanssa tallissa tosi hyvä idis, siitä enemmän ehkä joskus :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti