torstai 3. maaliskuuta 2016

Talvista temmellystä 1/2 kuvat

Kiitos kuvaus- ja videointiavusta myös Iinalle ja Miljalle!

Moikka! 
Laitetaan nyt ensin kuvina meidän talvisen päivän temmellyksestä. 

Viime talvena mentiin Vilillä hiihtoratsastusta kertaalleen. Silloin oli huono keli, lunta ei ollut paljoa ja pystyssä pysyminen tuskallisen vaikeaa. Mutta kuten olen täälläkin maininnut jo aiemmin, olemme tänä talvena vaihtaneet sukset pulkkaan ja paineltu ympäriinsä.  Mahtavaa!


Milja tuli meille puoli kolme, ja kolmen maissa jatkettiin Iinan kyydillä matkaa tallille, kaupan kautta. Tallilla Vilin perusteellinen hoito ja varustaminen. Neljän aikoihin päästiinkin jo pellolle, jossa aloiteltiin hiihtoratsastuksella. Iina halusi ratsastaa, joten me hiihdimme Miljan kanssa vuoron perään.



Pellolla oli todella paljon lunta! Välillä sukset pysyivät kevyesti lumen päällä, mutta välillä ne kävivät syvemmällä, jolloin jaloille tuli raskaampi vastus. Muutamaan kertaan aina suksikin tökkäsi Vilin kavioiden tekemiin jälkiin. Hauskaa kuitenkin oli.

Hyvin siellä pysyi, mutta välillä vaan huomasi, että nyt ollaankin maassa :D 

Kun molemmat olimme menneet muutamaan kertaan, käytiin tallissa vaihtamassa sukset pulkkaan ja palattiin pellolle. Tämä sopi Vilille varsin hyvin, sillä pulkkaa vetäessä ei tarvitse turhia jarrutella, taikka miettiä sen kummemmin vauhtia ja kurveja. 



Pulkassa on näin kyydissäkin olevalla hieman rennonpaa. Toki käsin saa pitää lujaa kiinni ettei jää vauhdista, varsinkin kun syliin kasaantuu reilusti lunta. Parin kierroksen jälkeen oli pakko lähteä hakemaan unohtuneita ajolaseja, kun silmiä ei voinut yhtään avata lumipöllyn vuoksi.



Pulkkailtiin joku n. puolisen tuntia. Vilillä olisi kyllä virtaa riittänyt, muttei nyt liikaa kerralla. Se eroavaisuus oli nyt pulkkaillessa muihin kertoihin, että kun pakkasta oli kolmen ja viiden välistä ei lumi kastellut aivan kaikkea heti. Ennen perässä oleva on ollut aivan läpimärkä kun lämpötila on ollut nollan paikkeilla. 


Todella hauksaa tuo kyllä oli!! Suosittelen kaikille jos vaan varustusta ja luotettava hevonen löytyy!

Myös Nallen kanssa päästiin kyseistä lajia harrastamaan, mutta siitä enemmän myöhemmin videon kera!!

Oletteko te menneet hiihto- tai pulkkaratsastusta tänä talvena?


2 kommenttia:

  1. Wau! :D Joskus lapsena hiihtoratsastettiin suokkimme kanssa, se oli kyllä hauskaa! Nyt vanhemmiten suojelusvaisto on korkeammalla... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, mukavaa että olet päässyt harrastamaan lajia :)!

      Poista