torstai 10. joulukuuta 2015

Luukku 10

Posse; nyt

Eilen kirjoittelin Possen taustoista sen, mitä niistä tiesin. Nyt kerron yhteisestä taipaleestamme.

Vuonna 2014 aloitin ihan nollasta. Vaikka hevoseen olin tutustunut jo melkein vuoden verran, niin oli se hyvin erilainen ja muuttui kesän aikana. Kuitenkin itse kun sain rohkeutta, alkoi kaikki sujumaan.

Aloittelin rauhassa. Ensimmäisiä viestejä (ilmeisesti kolmas kunnon kerta), joissa kerroin mitä olimme tehneet Possen kanssa olivat seuraavanlaisia:
"Hei Posse meni tosi hyvin taas kerran :)! Aluksi Saara otti käynnissä ja ravissa volteilla kuuluvuutta ja taipuvaisuutta. Sen jälkeen kokeiltiin laukkoja liinassa. Posse kuunteli tosi hyvin. Oikeassa kierroksessa koitti puskea taas oikean pohkeen läpi keskelle, eikä tahtonut kuin ravia kiihdyttää, mutta kyllä se laukka sieltä nousi. Vasen kierros todella helppo. Sitten itse menin kahdeksikolla käynnissä ja ravissa taivuttelua ja asettelua. Mentiin myös pysähdyksiä. Lopuksi käveltiin satulalla, mutta ihan viimeisenä ilman. Loppu käynneistä tuli jopa 20min kestoiset, sillä korjasimme istuntaamme vuorotellen kun Posse käveli pitkin ohjin. Posse tuli kevyeeseen hikeen, joka kuivuikin harajuksen aikana pelkästä auringosta. Laitettiin vähän linimenttejä ja jätettiin talliin."


Pikku hiljaa aloiteltiin väistöjen yms. "vaikeempien" harjoittelu. Myös laukkailua treenailtiin. Syksyllä Posse alkoi hieman rentoutua ja meillä alkoi löytymään rytmiä.

Ensimmäinen kuva meistä

Meno parani ja laadukkaan kouluratsastuksen sijaan ainoa tavoite oli saada rentoa ja mukavaa yhdessä menoa.  Talvella Possella oli hieman enemmän energiaa, mutta silti kaikki meni hyvin ja kehitystä tuli. Talvella kentän huonokuntoisuus toi mukana monenlaisia työstötunteja.


Keväällä ratsastelin samalla tahdilla, ja aloin luottamaan hevoseen vielä enemmän. Reenailtiin ja kehityttiin. Etuosakäännös ja peruutus sujuivat jo hyvin. Kesää kohti Possesta tuli vain entistä tärkeämpi. Laukan nostoja reenailtiin keväällä ahkeraan, kesää kohti ja kesällä meni välillä jo vähän paremmin.


Kesällä tuntu, että tuli suurinta edistystä. Tässä kesäkuulta kirjoitteluni Minnalle, mitä tein:
"Moikka!  Posse oli ihan sairaan siisti! Sit aluks taas käyntiä pitkin ohjin, vähän väistelyä ja voltteja molempiin suuntiin. Sen jälkeen ravailua pitkin ohjin ja tuntumalla. Aina välillä otettiin siirtyminen käyntiin, ja takapään väistättelyjä. Meni molempiin suuntiin hyvin, mutta ei rentoutunut täysin (syynä varmaan ihan jumalattomat tuulen puuskat). Sitten otin eka vähän vasempaan laukkaa. Otti vähä keinuhevosta mutta pohke ja kevyen hypähdyksen voimin laukka alko pyöriä. Otin hetken matkaa laukkaa. Sitten toiseen suuntaan. Oikee nousi hieman pitemmän ravin jälkeen hyvin. Taas laukka sujuvaks, taputukset ja ravin kautta käyntiin. 
Kunnon käyntien jälkeen hyppäsin eka vasempaan Suvin pikkuesteen muutamaan kertaan. Laukan nostossa tuli pieni pukki, mutta jatku hyvin. Hypyn jälkeen sai laukan lyhyeks hyvin ulko-ohjalla ja sit toinen hyppy. Sitten ravia vähän matkaa, jonka jälkeen käynti. Hengähdys tauon jälkeen oikee kierros ja laukan nosto. Nousi vähän paremmin. Hyppäsin taas kaks onnistunutta hyppyä ja sit vielä kierros pitkin ohjin rennosti laukkaa. Taputuksen jälkeen ravailtiin pitkällä ohjalla ja tehtiin isoja voltteja. Sitten loppu käynnit ja talliin. Ei hionnut juurikaan, vähän satulavyön kohdalta, mutta kuivu jo tallissa hoidon aikana, joten en pessyt harjasin hyvin. Ei ollut tänään ihan niin hyvä kun maanantaina ravissa eikä laukoissa, mutta hyvä silti. Kiitos TODELLA paljon taas että sain mennä :)!"


Loppu kesästä mulla tuli vähän taukoja, kun oli riparia yms. Mutta oli se Posse super koko kesän! Syksyllä jatku, ja alkusyksykin meni hyvin. Kurakelien tullessa en niin paljoa päässyt käymään ja sama jatkunut nyt, kun kokeita on KOKO ajan ja paljon... Mutta aina välillä ja toivottavasti lomalla aktiivisesti. Mutta eipähän tästä voi sanoa muuta kuin että olen super onnellinen, että olen päässyt ratsastamaan Possella, ja tutustunut hänen erittäin mukavaan omistaajansa. Kiitän!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti