tiistai 15. joulukuuta 2015

Luukku 15

Nalle; nyt

2014 Jouluna ja siitä eteenpäin reenailin Nallen kanssa todella paljon ohjasajoa. Taluttelin ja pidin tuntia myös Suville ja Nallelle kevään aikaan monia kertoja. Koettiin taas Nallen kanssa kiva pieni edistyminen.


Keväällä alettiin reenailemaan ääniapuja ja toimimaan enemmän yhteen. Keväällä poni seurasi perässäni jo kuin koira. Agilitykin onnistui ilman naruja. Kesällä saatiin Nallelle aivan uudet, todella mahtavat valjakkokärryt. Alettiin todella hyvän luottamuksen pohjalta hieman tutustumaan kärryihin. Parissa viikossa ajeltiinkin jo kärryt perässä kenttää ympäri. Oma odotukseni oli, että kärryt saataisiin perään vasta syksyllä, puhumattakaan että joku ajaisi.


Kesän aikana kärryiltiin paljon ja tehtiin myös paljon kenttätyöskentelyä muutenkin. Loppu kesästä siiryiltiin kärryjen kanssa jo kentän ulkopuolelle maasto lenkkeihin. Aina mukanani oli joku sen varalta, jos jotain sattuisi. Riparin jälkeen, eli syksyllä, alettiin heittämään jo vähän vauhdikkaampia lenkkejä, jotka sujuivat mallikaasti. Peltokelien tultaessa täytyi hankkia kuitenkin hieman kovempi kuolain, ettei tarvinnut niin rajusti ottaa suusta.

© Jade Limpi

Syksyn aikana alettiin käymään enemmän lenkeillä niin, että ajoin ja Iina ratsasti VIlillä. Aluks oli vähän ongelmia, kun Vili paineli tuhatta ja sataa edellä, kun onhan hän Suomenhevonen, ja itse en uskaltanut ensimmäisillä kerroilla kun olin yksin kärryillä niin päästellä aivan täysiä. Mutta varmuutta tuli, ja muutamien pysähtymis ja tottelemisjuttujen kautta alkoi maastot sujua. Nykään mennään pitkiäkin lenkkejä, Vili edella Iinan kanssa ja minä kärryillä Nallen kanssa. Hyvin pysytään mukana ja poni kuuntelee nätisti.

© Jade Limpi

Välillä käydään myös hyppimässä kentällä esteitä ja juoksemassa. Viikon ohjelmassa on niin kärryilyä, kuin kenttätyöskentelyä. Molemmat otimivat niin helposti, ettei tarvitse varata enään ylimääräistä aikaa " jos vaikka jotain sattuu". Ponin kanssa on erityisen kiva juuri hypellä, kun näkee, kuinka poni oikein riemastuu silmissä, varsinkin mitä korkeemmalle esteet nousevat.

Olen todella onnellinen että saan pyöriä Nallen ja Possen kanssa,
sekä muun talliväen♥! kiitos!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti