keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Luukku 9

Posse; ennen

Ajattelin näin joulukalenteriin kirjoitella paljon tarkemmin, avaten menneitä ja nyky hetkeä. Aloitetaan Possella. 

Posse on syntynyt 26.6.1998. Raveissa se juoksi vuosina 2003-2005 ja kokenut perinteikästä ravuri elämää. Omistajan vaihdoksia hevonen on kokenut moneen kertaan. Vuosien 1998-2006 aikana rekisteryityjä omistajanvaihdoksia on seitsemän kappaletta.


Kauheasti en ole kuullut menneisyydestä, mutta se, mitä olen kuullut ei ole ollut mitään ruusuilla tanssimista. Hevosesta huomaa vieläkin, että tietyt asiat ovat jänniä jne. Myös kaltoin kohtelusta ravuriuran ajoilta on pysyviä muistoja.


Vuonna 2009 Posse on muutanut nykyiselle omistajalleen. Pohjalla vissiin pientä ratsuopiskelua, mutta raaka ravuri. Nykyisen omistajan oppilaana hevonen on kehittynyt, ja saanut elämässään positiivisemman suunnan.


Itse tutustuin Posseen vuonna 2013 kesäkuussa, kun aloitin tuolla tallilla. Myös Posse omistajanaan olivat uusia tulokkaita. Tallilla käydessäni en kiinnittänyt hevoseen juurikaan mitään huomiota. Ujona tyttönä en tutustunutkaan kesällä Possen liikuteelijoihin taikka omistajaan.

Kuitenkin kun koulut alkoivat, tutustuin sitä kautta Possen vuokraajaan. Aloin pyörimään tallilla hänen kanssaan ja ystävystyimme enemmän. EIhän se nyt mitään hehkeää loppujen lopuksi ollut. Pyörin todella paljon myös Possen kanssa, tutustuin hevoseen hieman erikoisella tavalla.


Pikku hiljaa aloin pitämään tunteja Posselle ja sen vuokraajalle, mutta se oli hieman sekundaa onnistumisprosentiltaan. Talven syventyessä aloin ajautua vuokraajan kanssa välillä riitoihin, ja tallilla olo tökki. No siinä Possea enään vain hoitelin välillä ja välillä oli minun vastuullani Possen liikutus, tai siis vuokraaja ei käynyt jossen tullut mukaan... No samalla meiningillä mentiin kevääseen, jolloin loppujen lopuksi Possesta, johtumattomista syistä vuokraajan käytös kärjistyi ilkeilyksi, huonoksi jne. tallilla aivan kaikkea kohtaan, jonka seurauksena Possen vuokraaja ei ollut enään tervetullut. Näihin aikoihin tutustuin myös paremmin Possen omistajaan.


2014 kesän alussa minulle annettiin lupa aina välillä ratsastella Possella. No kesä kun oli, niin minullahan oli aikaa käydä enemmän. Opin hiljalleen ratsastamaan ja tuntemaan hevosta. Siitä tuli minulle aivan uusia puolia esille. Ystävystyin Possen omistajan kanssa, ja olin todella onnellinen. Syksyllä aloin vuokrailemaan Possea.

Huomenna jatkuu tarkemmin meidän yhteisestä matkastamme. Näistä aiheista olen ennenkin kirjoittanut, mutta Possen menneistä en näin tarkkaan varmaan ikinä. Huomiseen siis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti