maanantai 14. joulukuuta 2015

Luukku 14

Nalle; ennen

Kuten jo viime viikolla kirjoitin Possesta, meneessä ja nykyisessä, kirjoitan myös Nallesta.

Nalle on syntynyt 16.7.2003 Ruotsissa kasvattajallaan Rose-Marie Thorella. Vuonna 2008 poni tuotiin Ruotsista kasvattajaltaan Suomeen, jossa se pääsi lapsiratsuksi suoraan. Saamieni tietojen mukaan Nallen entinen omistaja oli ponin saadessaan tomera pikkuratsastaja. 


Nalle kävi entisen omistajan kanssa muutamissa pikkukisoissa ja toimi rakkaana työskentelytoverina. Vuonna 2011 loppu keväästä Nalle astui tamman Funkel Kassara. Nykyiselle omistajalleen poni muutti vuoden 2011 syksyllä, kun entinen omistaja oli jo kasvanut ponin mitoista yli.


Nykyiseen kotiin muuttaessa poni pääsi uuden pikku heppaullun hoiviin. Pieni heppatyttö hoiteli ja opetteli ratsastuksen alkusaloihin. Ensimmäiset näyttelynsä täällä poni kävi 2012. Seuraavat 2013 ja 2014.  Myös muutamissa pikkukisoissa on poni päässyt pyörähtämään täällä ollessaan.

© Miina N.

Nallella aloitti yksi tyttö vuokraamisen aika pian tänne muuton jälkeen. Tyttö kävi liikuttamassa satunnaisesti Nallea, ja syntyi vahva suhde ja hän pystyi tekemään ponilla miltein mitä vaan.
Vuonna 2012 Nalle ruunattiin. Ja enne 2013 vuoden alkua vuokraaja joutui lopettamaan, koska kasvoi jo liian isoksi. 


Vuonna 2013 Kesän alussa aloitin Nallella käymisen. Siellä kävi myös muutama muukin hoitaja, mutta itse kävin eniten. Alettiin täysin nollasta. Seuraamisharjoituksilla, ja perus juoksuttamisella. Syksyn ja alkutalven aikana saatiin reenillä poni jo kulkemaan oikein päin. Syksyllä käytiin myös näyttelyssä, jossa tämä Possen vanha liikuttaja esitti Nallen.


2014 siteemme vahvistui paljon tehtiin kaiken laista kivaa. Mentiin monipuolisia reenejä ja harrastettiin kaikkea mitä keksittiin. Vuoden aikana tutustuttiin myös agilityyn kunnolla ja luottamus kasvoi sitä myötä. Kesällä pyörin todella paljon tallilla ja siitä kesästä eteenpäin, kun tutustuin Posseen ja kävin paljon Nallella, olen tuntenut, että toinen kotini on noiden hevosten luona♥


Loppu vuodesta käytiin Nallen kanssa näyttelyissä. Joissa pääsin itse esittämään ponin yhdessä ponin omistajan, Suvin kanssa. Itselle päivä oli supermahtava! Joulua kohti jatkettiin hyvillä mielin mahtavien voittopalkintojen kera. Postauksen reissusta löydät täältä.

Huomenna jatketaan nykyhetkellä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti