torstai 3. joulukuuta 2015

Luukku 3

Moikka! Tänään saatte hieman "suosittelu" postauksen harrastuksiinni, sivuuttaen minua itseäni. 
Tällä hetkellä harrastan ratsastusta, valokuvausta ja olen mukana isoskoulutuksessa.

Valokuvaus:
Itse olen perheestä, jossa tämä on ollut aina mukana. Harrastus oli helppo aloittaa vanhempien vanhalla kameralla, ja siitä sitten aina edeten.
Valokuvaus antaa paljon, ja siinä meilkein plussana tulee myös muun elektroniikan pientä osaamista. Jokainen onnistunut kuva tuo itselle onnistuja fiiliksen, ja taas huonot otokset epäonnistumisen, luonnollisesti. Kuitenkin tämä on laji, jossa kaikkein parhaiten oppii omista virheistään, ja mitä enemmän kuvaa, sitä enemmän hoksaa asioita.


Itse pyrin kuvaamaan pieniä keikkoja, mutta myös kaiken maailman asioita. Aina ei se raha ratkaise, vaan hyville ystäville/tutuille on todella kiva tuode hyvää mieltä ihan ilmaisilla kuvilla! 


Mielestäni tässä harrastuksessa positiivista ovat lajin joustavuus (ei sido juuri mihinkää aikaan, paikkaan yms.), mahdollisuus toimia yksin tai yhdessä kavereiden kanssa, kiva saada kuvia ja muistoja, niin itselle kuin muillekkin.


Haitta puolia on toki se, että on TODELLA kallis harrastus, ainakin itsellä, kun oma merkkini on Sony. Muitakin huonoja puolia löytyy mm. stressi kuvien onnistumisesta ja kameran ehjänä pitämisestä.

Kuitenkin, harrastus antaa enemmäin kun ottaa, enkä vaihtaisi sitä pois!



Ratsastus/talleilu:
Tästä aiheesta voisi kirjoittaa vaikka monta postausta, mutta koska blogissa seuraillaan välillä myös ratsastustani, mutta paljon talleiluani, niin jätän tämän hieman vähemmälle. Kuitenkin käyn siis kerran viikossa ratsastuskoulussa tunnilla. Sen lisäksi käyn pienellä yksityistallilla, jossa Posse, Vili ja Nalle asustelevat. Tämä talli on minulle kuin toinen koti, mukavine ihmisineen. 


Tallilla käyn n. 3-7krt/viikko. Näistä lähes joka kerta liikutan Nallen ja aina sillon tällöin Possen.
Harrastus on minulle erittäin tärkeä, ja ollut osana elämääni niin kauan kuin vain muistan! Plussina on toki se, että oppii paljon eläimistä, pääsee puuhailemaan erilaisia asioita ja kaikki murheet unohtuu, kiitos ihanien nelijalkaisten ja hyvän talliporukan! 


Miinuksia toki on taas hinta. Tunneilla käynti ei ole mitään halpaa hupia, mutta onneksi tuolla Nallella pääsee vain Possen ratsastushinnalla, mikä ei ole korkea. Varusteet yms. maksavat toki paljon, mutta ei niitä onneksi joka päivä tarvitse investoida.  Eihän tästä ole muuta sanottavaa, mutta itse en kykenisi elämään ilman hevosia ja olen erittäin kiitollinen ihanalle talliporukallemme!!

Isoskoulutus:
Niin kuin nimestäkin jo näkee, käyn siis Isoskoulutusta. Kauheasti en tästä ole kertoillut, mutta kirjoittelen nyt mitä ensimmäisenä tulee mieleen. Aloitin isoskoulutuksen tänä vuonna, ja toistaiseksi tuntuu aivan huippu jutulta! 


Toiminta on siis ilmaista ja seurakunnan pitämää. Ensi kesänä pääsen toivottavasti sitten jollekkin rippikouluryhmälle isoseksi! Kuitenkin koulutuksia on n. joka toinen viikko ja muita juttuja viikottain, joten aktiivisuutta kannatetaan. 


Koulutuksissa puhumme lähinnä miten ohjataan ja toimitaan ryhmissä, leireillä opettelemme asioita, kuten iltaohjelmien teko ja mitä nyt ikinä onkaan aiheena. Vaikkei nyt isoseksi ensi kesänä pääsisisikään, niin tästä on hyötyä muutenkin. Saatu on monia monia vinkkejä erilaisiin tilanteisiin, ja hieman omiin toimintatapoihin.


Itse lähdin mukaan, koska jo tukioppilaskurssinkin kautta minulle on luontaista olla ihmisten kanssa. Tykkään toimia erilaisissa ryhmissä ja totauttaa itseäni. Olen yleensä mahdollisimman sosiaalinen, ja erittäin innoissani, kun sai mahdollisuuden tämänlaiseen koulutukseen! Koulutuksen kautta on saanut myös PALJON uusia kavereita!


Plussia toiminnassa on sen ilmaisuus ja erittäin hyvä ilmapiiri. Välillä kaipaa vaan aina tuonne mukaan, kun siellä ei niinkään murehdita, puksutellaan hyvällä meiningillä eteenpäin! Tämä on kivaa tasapainoa talleilulle, jossa on aina samat ystävät, ja ruumiillisempaa harrastamista. Myös mahtavaa, että tämä on leireineen kaikkineen ilmaista! + kesäleireistä saa pikkupalkan.

Miinuksina on se, että päivät vaihtelevat koulutusten suhteen, jolloin taas muita harrastuksia ei voi sijoittaa tietylle päivälle, mutta taas tämä on toisaalta plussa, koska voi harrastaa molempia, jossei ole mahdollisuutta harrastaa eripäivänä. Toisena pikku miinuksena on se, että välillä tulee paniikki "voi ei olen unohtanut käydä keräämässä plussia" mutta tämä on pikku seikka. 

Suosittelen kaikille sosiaalisille ihmisille!

Itsellä on siis joka päivä jotakin, yleensä kiirettä välillä pitää ja ongelma on saada kaikki sopimaan, koulukaan ei kyllä helpota asiaa yhtään... Kuitenkin parempi tehdä kaikenlaista, kun jäädä kotiin löhöömään ja katsomaan telkkaria joka päivä.

Yleensä olen tallille 3-6 kertaa viikossa
Seurakunnan jutuissa 1-4 kertaa viikossa
ja kamera kulkee joka paikkaan mukana.

Toivottavasti saitte jotain uutta vihiä minusta ja blogini suunnasta. En jaksanut tänä vuonna kirjoitella vain itsestäni joulukalenteriin, vaan ajattelin, että tämä avaa enemmän sitä, millainen ihminen olen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti